SU ARITMA

Temiz su olarak tabir edilen su yüzeysel veya yer altı kaynaklarından içme suyu veya kullanma suyu olarak faydalandığımız sulardır. İçme ve Kullanma suyu olarak tüketebilmemiz için bir arıtma sisteminden geçirilmelidir.

Temiz su kullanım amacına göre çok değişik arıtma kademelerinde arıtılabilir. İleri arıtma yöntemleri de eklenebilir. Scalewatcher  Arıtım müşterilerinin istekleri doğrultusunda hareket ederek onlarla birlikte en iyi, ekonomik ve verimli sistemin inşası için çalışır.Ülkemizdeki birçok su kaynağı İçme genel kullanım koşullarına uygun olmadığı için istenilen su kalitesine göre değişik arıtma kademelerinden geçirilmektedir. Firmamız ihtiyaçlarınıza uygun arıtma sistemleri dizayn ederek müşterilerine anahtar teslim çözümler üretmektedir.

Reverse Osmosis Sistemleri

Reverse osmosis su arıtma işlemlerinde oldukça hassas membran filtreler kullandığından sudaki yabancı maddeler önceden mümkün olduğunca temizlenmelidir. Ters osmoz veya reverse osmosis cihazından önce gerekliyse kum filtresi, karbon filtresi, su yumuşatma cihazı kurulmalı ve (ters ozmos) reverse osmosis cihazına ön arıtma işleminden geçmiş su verilmelidir.

Reverse osmosis cihazı tasarımı için mutlaka uzman bir kişi tarafından projelendirme yapılmalıdır. Ters ozmoz cihazı projelendirilmesi uzmanlar tarafından yapılmamış tasarım ve imalatlar kullanıcısına uzun vadede sorun teşkil edebilir. Proje safhasını etkileyen kriterler;

  1. Arıtılacak su kalitesi/analizi
  2. Suyun ne amaçla ne kalitede saflaştırılacağı
  3. Günlük su saflaştırma ihtiyacıdır.

Reverse osmosis işlemi sıralaması şu şekildedir. Öncelikle membranlara zarar verme ihtimali olan, tortu, klor ve kirecinden arındırılır. Reverse osmosis cihazı girişine kadar en az 2-3 bar basınçlandırılarak ters ozmoz sistemine giriş yapılır. Burada kartuşlu su filtrelerinden 5 mikron hassasiyetle son filtreleme yapılır ve arkasından suya antiskalant kimyasalı dozlanır. Kimyasal dozajı otomatik pompalarla yapılır. İşlemden geçmiş su yüksek basınç pompası sayesinde proje tasarımında öngörülmüş basınca yükseltilir ve membranlara pompalanır. Membran hidrolik basınca karşı fiziki bir engel oluşturur ve membranın içinden sadece su molekülleri geçebilir. Konsantre olan taraftaki iyonlar ise bir miktar suyla birlikte sürekli olarak deşarj edilir.

Su Fitrasyon Sistemleri

Su Filtrasyon sistemleri , temiz suyun filtre edilmesi ve saf su elde edilmesi amacı ile kullanılan arıtma ekipmanlarıdır. Sistemler su kirlilik değerlerine ve istenen suyun kalitesine istinaden tasarlanmakta ve uygulaması sahada yapılmaktadır. Scalewatcher Arıtma uzman kadrosu ile müşteri ihtiyaçlarına cevap  vermektedir.

Kum Filtrasyon

Aktif Karbon Filtrasyon

Demir Mangan Filtrasyon

Ultrafiltrasyon Sistemleri

Yumuşatma Sistemleri

Ultraviole Sistemleri

Klorlama Sistemleri

Deiyonize Saf Su Sistemleri

İçme Suyu Sistemleri

ARITMA EKİPMANLARI

 

Atıksu arıtma tesislerinde kullanılan tüm ekipmanların kaliteli ve dayanıklı olması tesisin hem işletilebilirliğini hem de verimini önemli miktarda etkilemektedir.

Bundan dolayı firmamız kontroller sırasında tüm ekipmanların kontrolünü ayrı ayrı incelemektedirler. Herhangi bir ekipmanın çalışmaması diğer ekipmanları veya tüm tesisin çalışmasını olumsuz etkilemektedir.

Arıtma tesislerinde sıklıkla kullanılan ekipmanları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Blower ve mekanik havalandırma ekipmanları
    • Kaba ızgara ve ince ızgaralar,
    • Sentrefüj ve dalgıç pompalar
    • Dozaj pompaları
    • Havalı pompalar ve yüksek basınç pompaları
    • Kontrol ve ölçüm ekipmanları • Mekanik karıştırıcılar, yüzer ve batık mikserler
    • Çökeltme tankı sıyırıcıları, yoğunlaştırıcı
    • Yağ sıyırıcılar
    • Filtre pres, filtre pres pompası
    • Membranlar, MBR üniteleri
    • Ters Osmoz, UF kum ve karbon filtrasyon üniteleri
    • İyon değiştiriciler, yumuşatıcılar
    • İleri arıtma üniteleri